WWT Benelux heeft RO installaties in haar programma, hiermee kunnen wij indien gewenst elke kwaliteit en capaciteit zoutarm of demiwater leveren.
Reverse Osmosis of omgekeerde osmose is gebaseerd op de osmotische druk van water. Indien twee zoutoplossingen van verschillende concentraties door een semipermeabel membraan gescheiden worden, zal water van de oplossing met de laagste zoutconcentratie door het membraan naar die met de hoogste concentratie gaan. Op deze manier zal de osmotische druk in de hoogste concentratie verlagen en dus het verschil tussen hoog en laag verkleinen. Wordt nu op het water met de hoogste zoutconcentratie een druk uitgeoefend welke groter is dan de osmotische druk, dan zal de waterstroom door het membraan omkeren (omgekeerde (reverse) osmose). Bij toepassing van dit principe verkrijgt men zeer zoutarm water.
Indien het oorspronkelijke water een hoge hardheid heeft dient dit onthard of van een antiscalant voorzien te worden om kalkafzetting op het membraan te voorkomen.